Taxi

TAXI RAPID

Pasagerii care sosesc pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București au la dispoziție taxiuri autorizate de către Municipiul București și Județul Ilfov, cu tarife cuprinse între 2,29 și 3,50 lei/km, fără comandă prealabilă. Acestea așteaptă în stațiile taxi amplasate la ieșirea din terminal și preiau pasagerii în ordinea sosirii.

De asemenea, la parterul terminalului Sosiri, există o stație taxi unde sunt disponibile taxiuri autorizate de către Municipiul București și Județul Ilfov, cu tarife cuprinse între 2,29 - 3,50 lei/km.

 

GHID

 PENTRU PASAGERII CARE EFECTUEAZĂ COMENZI TAXI PE TERMINALELE TOUCH SCREEN 

Pasagerii care doresc să comande taxi au la dispoziție terminale touch screen, amplasate în zona publică a terminalului Sosiri etaj 1, latura de Sud (în partea stângă după ieșirea din zona de benzi bagaje).

Pe terminalele de comandă touch screen sunt afișate pictograme prin care pasagerii pot comanda autoturisme taxi autorizate de către Municipiul București și Județul Ilfov, conform Legii nr.38/2003.

Pictogramele afișate pe terminalele de comandă touch screen evidențiază tarifele de operare al transportatorului sau, după caz, opțiunea plății cu cardul.

După efectuarea comenzii taxi de către pasageri, terminalul touch screen emite un tichet de comandă care conține elemente de identificare ale autoturismului taxi (indicativul și numărul de înmatriculare al autoturismului taxi, timpul estimat de sosire, ora și data la care s-a efectuat comanda, tariful de operare al transportatorului, cât și numărul de telefon al companiei de taxi/dispecerat).

După ridicarea tichetului de comandă, pasagerii se vor deplasa pentru îmbarcare către zona special amenajată/semnalizată din fața terminalului sosiri.

Pasagerii trebuie să se îmbarce în autoturismul taxi comandat și să păstreze tichetul de comandă, inclusiv după ieșirea din taxi, pentru eventuale reclamații referitoare la transportul de persoane în regim de taxi.

 

Accesul taxiurilor din Municipiul București și Județul Ilfov în parcările publice ale aeroportului este interzis prin lege.

Acostarea clienților, atât de către taximetriști, cât și de către interpuși, este sancționată de Legea 38/2003. Aplicarea sancțiunilor, în perimetrul aeroportului, se face de către Serviciul de Poliţie Transporturi Aeriene Henri Coandă.

 

În vederea transmiterii eventualelor sesizări cu privire la transportul de persoane în regim de taxi:

 

Poliția Locală a Municipiului București

Tel: 021 9752

Email: office@plmb.ro

 

Serviciul de Poliţie Transporturi Aeriene Henri Coandă

Tel: 021 201 3242

Email: politia.transporturi.otp@politiaromana.ro

 

Anexa 1 - Fluxuri Taxi

Regulament TAXI - Ediția Martie 2024

Formular reclamații

Nota : Campurile marcate cu * sunt obligatorii.
Achizitii Publice
Revista Airport News
Cookie Settings