+ -

Expoziție – Eveniment Nicolae Grigorescu la Art Safari Airport Museum în Aeroportul Internațional Henri Coandă București

Pasagerii care tranzitează Aeroportul Internațional Henri Coandă București au ocazia de a admira începând de joi, 20 mai 2021, în cadrul Art Safari Airport Museum, câteva dintre cele mai apreciate și bine cotate opere ale pictorului român Nicolae Grigorescu: „Țărăncuţă cu basma albă”, „En plein soleil”, „Toamnă pe Valea Doftanei”, „Stânci în pădurea Fontainebleau”, „Peisaj la Câmpina”, ”Bivuac în Câmpia Dunării”, Războiul pentru Independență”, „Țărăncuță cu mărgele roșii”, „Portret de nobilă”, „Natură statică cu mere roșii”, „Țărăncuță la fântână”, toate din colecții private.

Expoziția marchează 183 de ani de la nașterea creatorului picturii moderne românești și reunește lucrări emblematice din opera lui Grigorescu. Valoarea operelor expuse este de aproximativ un milion de euro, ceea ce transformă Art Safari Airport Museum în cel mai valoros muzeu dintr-un aeroport din Europa. „Țărăncuță cu basma albă” a atins, în 2018, recordul absolut al pieței de artă românească și a fost vândută la licitație cu suma de 340.000 de euro. De altfel, Nicolae Grigorescu este lider în topul celor mai bine vânduţi artişti la licitaţiile din România în anul 2017, cu vânzări totale de 726.193 de euro pentru 18 opere adjudecate.

La vernisaj au participat Ministrul Culturii, domnul Bogdan Gheorghiu, precum și oficiali din cadrul Administrației Prezidențiale, Ministerului Transporturilor, Muzeului Municipiului București, reprezentanți ai Companiei Naționale Aeroporturi București și Art Safari.

Sintagma „Aeroportul Henri Coandă - principala poartă de intrare în țară” este deja arhicunoscută, dar iată că, de data aceasta, aeroportul devine poartă către cultură, către simboluri esențiale pentru identitatea noastră. Ne dorim ca, la plecare, pasagerii să rămână cu această amintire despre România și să poarte în suflet această amprentă artistică. Suntem onorați să găzduim această expoziție care promovează arta româneasca”, a declarat Cosmin Cătălin Peșteșan, Directorul General al Companiei Naționale Aeroporturi București, 

Airport Museum a luat naștere în luna martie a acestui an la ințiativa comună a Art Safari și a Companiei Naționale Aeroporturi București și este un proiect cultural care promovează identitatea națională românească într-un spațiu aeroportuar cu deschidere internațională.

Galerie foto

Achizitii Publice
Revista Airport News
Cookie Settings