+ -

O clipă de eternitate muzicală la Aeroportul Internațional Henri Coandă București

Pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București au răsunat, miercuri, 16 decembrie 2020, într-o sincronicitate deplină cu alte câteva aeroporturi din lume, acordurile binecunoscutei Simfonii a V-a, supranumită și „Simfonia Destinului”, compusă de Ludwig van Beethoven.

Această manifestare muzicală de anvergură internațională a marcat sărbătorirea a 250 de ani de la nașterea lui Ludwig van Beethoven.

Momentul Beethoven a fost conceput ca un eveniment mondial simultan, care să unească oameni de pe diferite continente într-un moment de omagiere a compozitorului german, subliniind, o dată în plus, faptul că pandemia de Covid-19 a arătat cât de interconectați suntem cu toții, în special în industria aeronautică, grav afectată la nivel global.

Alături de Aeroportul Henri Coandă, la acest eveniment, au participat mai multe aeroporturi europene printre care: Atena, Budapesta, Moscova Sheremetyevo, Minsk, Munchen, Novosibirsk, Sarajevo, Riga, Zagreb și Zurich.

Evenimentul derulat în Aeroportul Henri Coandă a fost organizat de Compania Națională Aeroporturi București în colaborare cu fundația germană Beethoven Anniversary Society, înființată la Bonn, în orașul natal al marelui compozitor și care coordonează proiectele derulate în acest an jubiliar sub marca BTHVN2020.

BIAS
Revista Airport News